До уваги мисливців Глухівщини! Знову за здобиччю!

ДП «Глухівський лісгосп» повідомляє про відкриття сезону полювання на парнокопитних тварин та хутрових звірів, яке відбудеться 2 листопада.

За даними Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, полювання на хутрових звірів за відстрільними картками розпочинається 2 листопада і триватиме до 28 січня 2020 року. Тому варто подбати про упорядкування необхідних для виходу на полювання документів.

У суботу та неділю дозволяється здійснювати колективне й облавне полювання на копитних, під час індивідуального це можна робити в усі дні тижня. Також на вихідних мисливці можуть відстрілювати хутрових. За відстрільною карткою кожен може добути лише одного зайця, обмежень щодо вовків, лисиць і єнотовидної собаки не існує.

Також Інженер Лісового господарства Анатолій Ковтун повідомляє про порядок поводження з мисливською зброєю:

Забороняється стрільба з човна веслярами й автомототранспортного засобу не залежно від того рухається він чи ні. Облавне полювання проводиться лише за умов повної видимості – стрілянина в сутінках, тумані, під час сильного дощу категорично забороняється. Негативний досвід деяких мисливців показує, що, перебираючись через огорожу, необхідно попередньо розрядити рушницю або ж покласти її з протилежного боку, щоб не поранити себе або ж напарників.

Обмежень, застережень і заборон існує багато, однак варто пам’ятати, що життя та здоров’я – безцінний скарб кожної людини, тож бережіть себе та навколишніх і не порушуйте законів.

Щодо вартості ліцензій залежно від виду мисливської тварини та стягнень за умов незаконного добування або знищення диких тварин можна дізнатися на сайті Сумського ОУЛМГ.

Залишити коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.